Stránky

Pages

Pages

pondělí 19. února 2018

Byl Rokytka předávkován paracetamolem?

Otrava paracetamolem je nejčastější příčinou akutního selhání jater. Přitom tato účinná látka je v běžných lécích užívaných při horečce a bolesti. Teď, v době chřipkové epidemie, je pacienti v lékárnách skupují ve velkém a často je kombinují, aniž by si uvědomili, že tím riskují předávkování.
Otrava paracetamolem patří mezi nejčastější lékové otravy vůbec. "V řadě případů jsou natolik závažné, že končí buď transplantací jater, anebo případně i úmrtím pacienta," vysvětlil pro Novu lékař Jiří Froněk.

Na počátku je přitom třeba jen obyčejná viróza nebo chřipka. Pacient se snaží co nejdříve sám vyléčit a kombinuje léky s různými názvy, aniž by si uvědomil, že všechny obsahují paracetamol.
Dalšími vyšetřovacími verzemi je syntetická droga mňau mňau či fake potratové pilulky v nápoji. Tady je to Českého rozhlasu, bylo poslední, co si Rokytka před kolapsem pamatuje. Spolupracovník tohoto anarchií zmítaného veřejnoprávního média dnes například vystříkal na sjezdu ČSSD lidi pepřovým sprejem z 5 cm přímo do očí a mohli bez rychlé pomoci utrpět těžkou újmu. 

Související články:


Žádné komentáře:

Okomentovat