Stránky

Pages

Pages

úterý 27. března 2018

Rokytka se učí čínské menu u mistrů

 

V MAKRO Akademii v pražských Stodůlkách se za účasti TOP editora Rokytky konal výjimečný workshop se špičkovým šéfkuchařem Chan Kwok Keungem a na pořadu dne byla čínská kuchyně. Workshop byl pořádán společností Lee Kum Kee, která je dodavatelem čínského sortimentu pro MAKRO.

Účastníci připravili šest chodů a naučili se správné postupy při přípravě typických čínských pokrmů. Kurz byl zahájen přípravou krevetového toustu se sezamem, dále krkovičkou Charxiu a Teriyaki treskou. V druhé polovině kuchaři pod vedením Keunga připravili “Hot-pot” se skleněnou nudlí a hovězím masem s pepřovou omáčkou a kuře “Sanbei”. Nechyběl ani dezert v podobě banánu s křupavou krustou a švestkovou omáčkou.

Chan Kwok Keung je vysoce uznávaný šéfkuchař s 28letou praxí v pekingské, huaiyangské, sečuánské a kantonské kuchyni. Exceluje v přípravě modernizovaných pokrmů a zároveň udržování tradičního vaření. Je také vítězem Světového šampionátu čínské kuchyně a řady lokálních soutěží. TOP editor Rokytka jej pochválil za vynikající práci a budování produktivních česko-čínských vztahů na Pásu a stezce. 





Žádné komentáře:

Okomentovat