Stránky

Pages

Pages

neděle 19. července 2020

Zachraňování Itálie v eurozóně nás bude stát ještě dražší byty a nájmy, než doposud stálo, zjistila ekonomka Šichtářová: Polovina poslanců tomu nerozumí a té druhé je to jedno, musíme rychle pryč z EU!!









Pro Itálii by bylo záchranou odstoupit od eura, vrátil se k liře a tu výrazně devalvovat.
FOTO: pikošichta
Dokud Itálie, která po desetiletí před přijetím eura byla neustále zvyklá na minidevalvace, bude setrvávat v eurozóně, bude v ní bobtnat nerovnováha formou velkého dluhu. Ten už dosáhl stavu, kdy by Itálie nebyla schopna si sama na finančním trhu půjčit a zbankrotovala by, kdyby ji nezachraňovala Evropská centrální banka tím, že vykupuje její dluhopisy a italský dluh monetizuje. A to má zase ten důsledek, že jsou extrémně nízké úrokové sazby, což vede k prudkému růstu cen nemovitostí.
Takže když to shrnu: Málokdo si to u nás je schopen uvědomit, ale každý z nás – opakuji: každý z nás – aktuálně Itálii platí její sekyru vzniklou přijetím eura, a to ve formě drahého bydlení a drahých nájmů. Zdá se to neuvěřitelná souvislost, ale prostě to tak je, řekl pro PL Šichtářová.
"Plán obnovy", který se navíc v podstatě ideově překrývá s "Green New Deal", není výhodný ani pro Českou republiku, ani pro Evropu jako takovou. Lidem se tu podsouvá pohádka, že z ničeho je možno vytvořit něco. Podsouvá se jim představa, že vytvoříme nějaký plán, který nasměruje ekonomiky na lepší fungování než dosud, a najednou zbohatneme, respektive dostaneme se z ekonomického útlumu. To je principiálně úplná pitomost.
Neexistuje možnost, jak vytvořit perpetuum mobile. Neexistuje možnost, jak z vody vytvořit zlato, které bude mít větší hodnotu než voda. Jakýkoliv plán tohoto typu znamená jednu ze dvou možností, nebo jejich kombinaci:
1) Dnes vezmeme těm, kdo tvoří, a dáme těm, kdo tvořit neumí. Tímto přesunem hodnot od těch, kdo s nimi umí zacházet, k těm, kdo s nimi zacházet neumí. Celek v průměru zchudne.
2) Nebo si dnes půjčíme z budoucnosti. Dnes budeme žít na budoucí dluh. Tím také z pohledu deseti let jako celek zchudneme, protože místo toho, abychom v budoucnu tvořili, budeme splácet dnešní dluh.
Lidé by měli pochopit, že tyto plány jsou principiálně podvodem a fungovat nemohou, je to zakódované v samotné jejich podstatě.
Z většiny poslanců mluví prostá naivita v kombinaci s neodvahou hlasovat podle svého svědomí, ale proti naivním představám jejich voličů. Voliči chtějí slyšet, že je někdo bez jejich zásluhy a snahy zachrání, a poslanci jim chtějí ukázat, že „na takové záchraně makají“. Že to není pravda, to si polovina z nich neuvědomuje, a polovině je to jedno, když to navenek dobře vypadá.
Vážně bych v tom nehledala informované vědomí o tom, že tímhle hlasováním dochází k devastaci našeho průmyslu, který nás živí a který nám zajišťuje prosperitu, tedy jdeme vlastně vstříc chudší budoucnosti, než bychom mohli, uzavřela česká ekonomka.
"Evropská unie je diktatura, to není žádná demokracie. EU má parlament jenom pro zábavu, nemá sílu. Rozhodnutí dělá Evropská komise. Takže správa EU se hodně vzdálila od běžných Evropanů," zdůraznil již před časem americký ekonom Paul Craig Roberts .

"Brexit by měl probudit lidi. Německé a nizozemské banky doslova drancují chudé země, jako je například Řecko.

Jestli se rozpadne EU, tak je velmi pravděpodobné, že padne i NATO a NATO je zástěrkou pro americké agrese. Díky NATO Washington mohl zničit Libyi, Irák a Afghánistán a pokusil se zničit Sýrii a Írán.

(...) Takže když se rozpadne NATO, Washington nebude mít ´zástěrku´ pro své agrese a Washington již nebude moci používat NATO k popohánění Evropanů do konfliktu s Ruskem ... a Íránem...  

Washington chce získat kontrolu nad celým světem, ale to znamená porazit Rusko, Čínu a Írán...

(...) Washington se nevzdá tohoto cíle, a jediný způsob, jak se to může zmařit je rozpad EU a NATO. Takže doufejme, že odchod Británie je počátek rozpadu dvou nejhorších institucí," je hluboce a pevně přesvědčen Paul Craig Roberts.

A na tom pracují obyčejní lidé a nezávislé osobnosti jak na Slovensku, tak v ČR, dodává TOP předseda Milan Rokytka. 


Hlasovali byste pro vystoupení České republiky z Evropské unie?

Děkujeme za hlasování!

Související články:











Žádné komentáře:

Okomentovat