Stránky

Pages

Pages

středa 8. května 2024

Putin nechává příliš pozdě na to, aby se odklonil od jaderného armagedonu




Ruská vláda včetně prezidenta Putina nyní veřejně uznává, že západní provokace mají stále větší rozsah a závažnost a vymykají ukrajinský konflikt kontrole.

Ruská vláda prohlásila, že s americkými letadly F-16 dodanými na Ukrajinu idiotskými vládami Dánska, Nizozemska, Norska a Belgie bude „zacházeno jako se zbraněmi schopnými jaderného ničení“.

Dmitrij Medveděv, bývalý prezident Ruska a v současnosti zástupce ředitele Ruské rady bezpečnosti, prohlásil vůdce Západu za „dětské blbce“, jejichž ignorantská arogance vede k jejich zničení.

Prezident Putin, znepokojen rostoucí pravděpodobností nasazení vojáků NATO a USA na Ukrajinu a prohlášením britského ministra zahraničí, že neexistují žádné zákazy pro používání britských raket dlouhého doletu ze strany Ukrajiny k úderu hluboko do ruského území, nařídil ruskému ministerstvu obrany, aby provedlo cvičení k zaručení schopnosti Ruska rychle rozmístit jaderné zbraně na bojišti.

Medveděv prohlásil, že zatímco hloupý francouzský prezident mluví o „strategické dvojznačnosti“, pro Rusko žádná dvojznačnost neexistuje. Ruská „odpověď nebude na Ukrajině. Na Capitol Hill, v Elysejském paláci ani na Downing Street 10 se nikdo nebude skrývat.“

Tento vývoj potvrzuje, že jsem měl pravdu v tom, že Putinův nekonečný konflikt umožní stále větší zásahy Západu, dokud se situace nevymkne kontrole. Jelikož Putin nikdy neprosadil žádnou ze svých mnoha červených linií, které Západ na Ukrajině překročil, Západ už ruská varování nepovažuje za smysluplná. Varování jsou vítána a používána jako propaganda k dalšímu vyburcování západní populace k „ruské hrozbě“.

Považuji za zarážející, že Putin a zřejmě i Si Ťin-pching si stále myslí, že Západ dostane rozum a přijme multipolární svět. Ignorovanou realitou je, že Washington nemůže přemístit Rusko z nepřítele na důvěryhodného partnera. Přes enormní nárůst provokací a zvyšování napětí se Rusko a Čína stále nedokážou smířit s realitou. Putin ve svém inauguračním projevu znovu ujišťoval, že Rusko se nezříká dialogu se Západem. Putin je zjevně ochoten být navždy klamán, jako byl osm let Minskou dohodou. Putin si myslí, že se atmosféra změnila a dnes se velmi cení „spolehlivost, vzájemná odpovědnost, upřímnost, slušnost, noblesa a odvaha“. Od koho, prezidente Putine? Západ rozhodně ne.

Putinova averze vůči realitě je podpořena averzí ruských „expertů na zahraniční věci“. Například Andrey Bystritsky z Valdajského diskusního klubu tvrdí, že Putinova otevřenost dialogu s USA o systému vzájemné bezpečnosti „na Západě nepochybně zazní. O tom není pochyb. Pozorně poslouchají." Jmenujte prosím jednoho vůdce na Západě, který hledá „diplomatická řešení“. Pokud nějaký takový vůdce existuje, zjevně nemá žádný vliv. Francouzský prezident vyslal na Ukrajinu vojáky francouzské cizinecké legie. Britský ministr zahraničí vyslal na Ukrajinu rakety dlouhého doletu, s nimiž zaútočí hluboko do Ruska. Litevská premiérka odmítá ruská varování a říká, že je připravena poslat vojáky na Ukrajinu. Biden nazývá ruského prezidenta „Hitlerem“, aby ospravedlnil více zbrojení a peněz pro Ukrajinu. To nejsou slova a činy těch, kdo hledají diplomatická řešení. Pro Rusy je těžké zapojit se do reality a právě ruské nepřijetí reality vede k jaderné válce.

Putin nechápe, že v Americe ovládané protinárodními, protibělošskými, proti nežidovskými a antiheterosexuálními ideologiemi je jediným zbývajícím tmelem, který drží rozpadající se společnost pohromadě, propaganda o „zahraničních nepřátelích“. Američtí konzervativci a superpatrioti (USA! USA! USA!) utlačovaní vlastní vládou se shromáždili na podporu jejich represivní vlády proti „cizím nepřátelům“. Označení Ruska, Číny a Íránu za nepřátele je nezbytné pro jednotu a pro moc a zisk mocného vojensko-bezpečnostního komplexu. Co by Západ drželo pohromadě bez propagandy vyjádřené vůdci Spojeného království, EU, Bidena a amerického Kongresu, že Rusko příště napadne Evropu? Jak může Kreml mít naději na partnerství s obrovskými investicemi, které má Washington na portrétu Ruska jako hitlerovského zla?

Pokud Putin rychle nedovede neomluvitelně příliš dlouhý konflikt do vítězného konce dříve, než se Ukrajina zaplní západními jednotkami, odkáže světu jaderný armagedon.

https://www.rt.com/russia/597054-medvedev-nuclear-drill-nato/

https://www.rt.com/news/597053-democrat-leader-us-troops-ukraine/

https://www.newsweek.com/russia-warns-ukraines-f-16s-will-treated-nuclear-threats-1897700

https://sputnikglobe.com/20240506/russias-not-bluffing-tactical-nuke-drills-are-deafening-warning-to-nato-to-stay-out-of-ukraine-1118294192.html

https://tass.com/politics/1784091

https://mid.ru/en/foreign_policy/news/1

Zdroj IPE 

Žádné komentáře:

Okomentovat