Stránky

Pages

Pages

pátek 9. února 2018

Lidové noviny označují Rokytku za "proruského aktivistu" a publikují další nepravdy od Syndikátu novinářů!

"Co přesně se při druhém kole prezidentské volby stalo? V jenom ze sálů, kde Zemanovi stoupenci slavili prezidentovu výhru zkolaboval - i kvůli většímu množství alkoholu - proruský aktivista a člen pražské KSČM Milan Rokytka. Svým zhroucením přitáhl pozornost novinářů, kteří ještě po odchodu hlavy státu zůstali na místě," píší LN majetkově propojené s MfD a iDnes, jejichž kameraman neeticky fotil a natáčel člověka s poruchou vědomí, přičemž neuposlechl ani naléhavé výzvy záchranářů k opuštění soukromé místnosti, modrého salonku TOP hotelu,  do kterého se dobýval, poškozoval zařízení a fyzicky napadl kolegu Karla Slezáka, který později na vnitřní krvácení zemřel. 
„Karel Slezák, tento slušný chlap nevydržel tlak ze strany novinářů, že něco udělal špatně. Neudělal... Jen chránil kolegu a poté svou čest – byl tři dny po události v TOP hotelu vyloučen ze Syndikátu novinářů ČR aniž by ho před vynesením verdiktu dne 30. ledna vyslechli,“ rozhořčil se (Jan) Veleba s tím, že Slezákův život je velká daň médií za „nezvladatelnou touhu po diskreditaci a senzaci“.

Syndikát novinářů se ovšem proti tomuto tvrzení senátora ohradil a označil je za nepravdivé. Od Veleby proto bude požadovat vysvětlení a omluvu:

Je nám samozřejmě líto každého života a vyjadřujeme soustrast pozůstalým ing. Karla Slezáka.

Zároveň musíme zdůraznit, že to, co se stalo po závěru prezidentské volby, konkrétně vulgarity a násilné útoky, je neomluvitelné obecně i vzhledem k politickým okolnostem. Za organizaci, včetně obecného zákazu nalévat alkohol lidem jevícím známky podnapilosti, odpovídají pořadatelé. Pokud by fungovali, celá situace by vůbec nevznikla.

Syndikát musel na incident reagovat, protože to byl konflikt mezi novináři a podle všech dosažitelných zpráv a videozáznamů útočícím byl ing. Karel Slezák, který se na akci dostal jako akreditovaný novinář a následně se i prohlásil za člena syndikátu.

Řídicí výbor SNČR reagoval, až když si ověřil všechny dostupné skutečnosti a hlavně poté, kdy předseda SNČR s ing. Karlem Slezákem OSOBNĚ jednal a převzal od něj omluvu a vysvětlení, které jsme bezodkladně zveřejnili. Tvrzení senátora Jana Veleby, že nikdo ze syndikátu novinářů s ing. Karlem Slezákem nejednal, je proto zcela nepravdivé, a od senátora Veleby budeme požadovat vysvětlení a omluvu.

Vzhledem ke všem zjištěným okolnostem Řídicí výbor SNČR rozhodl o vyloučení ing. Karla Slezáka z řad syndikátu novinářů v souladu se stanovami a dále se k celé záležitosti nijak nevyjadřoval. Proto také musíme zcela odmítnout nařčení, že by Syndikát novinářů vyvíjel na ing. Karla Slezáka nějaký tlak.

Související články:

Žádné komentáře:

Okomentovat