Stránky

Pages

Pages

pátek 9. února 2018

Co říkáte na tvrzení Milana Rokytky, že nemůže vyloučit otravu, senátore Velebo?

Stalo se to, že pan Milan Rokytka zkolaboval a jak jsem to viděl a později hovořil s lidmi, kteří ho ošetřovali, když už byla novinářská smečka pryč, tak asi hlavním důvodem nebyl alkohol. To se ostatně zjistí. 
To, co následovalo v sále, to mne šokovalo. Najednou kdosi volal „kamera, honem kamera“, blesky fotografů, provokace reportéra tuším z HN, který fotil z mobilu se slovy „mám zadání“ – tato slova byla i v první reportáži na serverech, v dalším čase už zmizela. 
Pak se stalo to, co všichni víme, novinář Karel Slezák, 73 letý pán, bývalý boxer situaci řešil tak, jak je zvykem mezi chlapy. V této situaci ne úplně správně, asi neměl použít to, co uměl, ale netušil, že se z něj stal lidský terč. Pro novináře a pro média, která brutálně celou dobu vystupovala proti kandidatuře prezidenta Miloše Zemana. Karel Slezák, tento slušný chlap, nevydržel tlak ze strany novinářů, že něco udělal špatně. Neudělal... Jen chránil kolegu a poté svou čest – byl 3 dny po události v TOP Hotelu vyloučen ze Syndikátu novinářů ČR, aniž by ho před vynesením verdiktu dne 30.ledna vyslechli. Nepřijali ho, a tak šel do Mladé fronty DNES, že to je jinak a chtěl se veřejně bránit. To už nestihl a podlehl srdečnímu záchvatu. Jsem přesvědčen, že byl uštván médii, která to všechno využila proti znovu zvolenému prezidentovi a pilně zásobovala svět „doklady o voličích Miloše Zemana“. Dokonce rozehrávala pochybnosti o platnosti voleb, trestní oznámení atd. Pan Slezák si uvědomoval, k čemu byl využit a byl skutečně uštván.
Chci varovat před další eskalací napětí a cejchování lidí na dvě kategorie. Je to velmi nebezpečné a nic dobrého to nemůže přinést. Nemusíme milovat Miloše Zemana či Jiřího Drahoše, ale musíme respektovat výsledek svobodných voleb a vůli pěti a půl milionu voličů, kteří přišli k volebním urnám. Není to „zvůle lidu“, jen 2,8 milionu lidí, které udrželo Zemana na Hradě“, pak vyrobili cejch a heslo, které teď letí republikou a světem. Kdo neví o čem je řeč, nechť se podívá na titulní stránku týdeníku EURO. Chtělo by se říct – jen tak dál a výsledek se dostaví. Je třeba udělat úplně něco jiného, situaci zklidnit. Když jsem si včera poslechl pana prezidenta na TV Barrandov, tak jsem optimista a doporučuji všem. Záleží to ale především na nás, na naší toleranci si naslouchat a mluvit spolu. A v tom jsem, poučen letmou znalostí klíčových událostí našich dějin, optimista. Aneb lidé nejsou hloupí a na venkově, řečeno slovy klasika jsou kořeny našeho národa, potažmo státu.
Další vývoj naší země není jenom o tom, kdo má být na Hradě, to už je snad za námi. Ale jako stěžejní pro zdravý vývoj naši společnosti vidím sestavení nové vlády a stabilizaci politické scény, zejména v Poslanecké sněmovně i v Senátu. To je hlavní cíl a úkol politiků v nadcházejícím období, jehož naplnění rozhodne o tom, jakým způsobem se zachovají občané v příštích volbách. Toto totiž ovlivňuje a řeší, nebo neřeší potřeby a úroveň života našich občanů, nikoliv různé evropské hodnoty a různé vzletné idee kavárenských elit, uvedl senátor Jan Veleba pro PL.


Žádné komentáře:

Okomentovat